szerda, június 19, 2024
Home Politics Pakisztánban választások zajlottak – tökéletesen felkészült biztonsági erők és csendes mobiltelefonok.

Pakisztánban választások zajlottak – tökéletesen felkészült biztonsági erők és csendes mobiltelefonok.

by napklub
0 comment

Pakisztánban, amely politikai és gazdasági káoszban van, és ahol az erőszak is felerősödött az utóbbi időben, február 8-án parlamenti választásokat tartottak. A hatóságok több ezer biztonsági erőt vezényeltek a rendbontás megakadályozására, és lezárták a mobiltelefon-szolgáltatást a határ menti területeken. Az előző napon a Beludzsisztán tartományban közel harminc ember halt meg a választásokhoz kapcsolódó erőszakos cselekményekben. Pakisztánban a gazdasági helyzet komoly problémákat okoz, az infláció közelít a harminc százalékhoz, és az ország egykori miniszterelnöke, Imrán Hán börtönben ül. A választások napján legalább öt ember vesztette életét, annak ellenére, hogy több mint 650.000 biztonsági alkalmazottat rendeltek ki a választások biztosítására. A külügyminisztérium bejelentette, hogy biztonsági okokból teljesen lezárta az iráni és az afganisztáni határokat, valamint felfüggesztette a mobiltelefon-szolgáltatást a határvidéken. A választásokkal kapcsolatos erőszakos események miatt a PTI párt kritizálta a mobilszolgáltatás felfüggesztését, és súlyos támadásnak nevezte azt a demokrácia és a polgárok jogai ellen. A szavazás napján történt robbantások és támadások miatt négy rendőr halt meg a Dera Iszmail Hán kerületben, Kulacsiban, valamint egy ember Tankban, és további erőszakos esetek is történtek az ország különböző részein.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.