szerda, június 19, 2024
Home Politics Lehet a fiaskó Orbán európai érdekérvényesítésében a fordulópont?

Lehet a fiaskó Orbán európai érdekérvényesítésében a fordulópont?

by napklub
0 comment

Az Európai Tanács legutóbbi ülését, amelyen Orbán Viktor kemény kritikát kapott az EU többi tagállamától, a magyar miniszterelnök és az EU közötti viszonyban fordulópontként értékelik, bár kérdéses, hogy milyen hatással lesz ez a viszonyra. Orbán eddig mindig sikeresen védelmezte a magyar érdekeket az Európai Tanács ülésein, de a csütörtöki ülés sikerként történő beállításához különleges erőfeszítéseket kellett tennie. Az eredetileg kitűzött célokhoz képest a végeredményt nehéz sikerként értékelni. Orbán Viktor három célt tűzött ki a csúcs óta, de ebből kettő nem került szóba az ülésen. Az Ukrán támogatási csomagra vonatkozó magyar kérésre más tagállamok nem adtak engedményeket. Orbán Viktor figyelmeztetést kapott a Financial Times brit lap kiszivárogtatott cikkében, amely a magyar gazdaságra tett negatív hatásokra hívta fel a figyelmet egy esetleges újabb vétó esetén. Ez a figyelmeztetés lehetőséget adott az uniós partnereknek, hogy meggyőzzék Orbánt, és szembesítsék a valósággal. A csúcs előtti puhítás hatására Orbán gyorsan beadta a derekát, valójában semmit sem kapva cserébe. Az Orbán által kért újabb vétó igényével a miniszterelnök végül elvesztette a csatát, és rájött, hogy a vétóval többet veszíthet, mint nyerhet. Fennáll annak a lehetősége, hogy a történtek fordulópontot jelentenek Orbán és az EU közötti viszonyban, azonban vannak, akik úgy vélik, hogy ez Orbánon múlik, milyen lesz a folytatás, és mennyire hagy nyomot a történtek.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.