szerda, június 19, 2024
Home Politics Az EU vészfék rendszerével korlátozná az ukrán cukor- és tojásimportot.

Az EU vészfék rendszerével korlátozná az ukrán cukor- és tojásimportot.

by napklub
0 comment

Az Európai Bizottság javasolja az Ukrajna és Moldova vám- és kvótamentes piaci hozzáférésének újabb egy évre történő meghosszabbítását június elejétől. Azonban a cukor-, baromfi- és tojástermékek esetében a behozatalt vészfékkel korlátoznák, még akkor is, ha csak egyetlen tagországban jelentkeznek piaci zavarok. Az új javaslat tartalmazza továbbá a gyorsított eljárást és tagállami bejelentést, amely lehetővé tenné piacvédelmi intézkedések bevezetését, ha az ukrán és moldovai agrártermékek exportja zavart okoz. Az intézkedések szerint egy bizonyos mennyiség felett automatikusan vámokat kellene alkalmazni az importált cukor, baromfi és tojás esetében. A javaslat szerint már egyetlen tagországban is be lehetne vezetni a védőintézkedéseket, és nem csak az egész EU-ra vonatkozóan. A Bizottság fenntartja a jogot a közbeavatkozásra, és kötelezettségszegési eljárást is indíthat a tiltó tagállamokkal szemben.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.