szerda, június 19, 2024
Home Politics Az ukrán gazdaságnak pénzre van szüksége a túléléshez – de lesz-e segítség?

Az ukrán gazdaságnak pénzre van szüksége a túléléshez – de lesz-e segítség?

by napklub
0 comment

Ukrajna gazdasági stabilitása nehezen megszerzett állapotban van, mivel a kormánynak jelentős büdzséhiányt kell kezelnie, és az Egyesült Államok és az Európai Unió, amelyek eddig pénzügyi segítséget nyújtottak, még nem döntöttek a további segélyről. Ha február elejéig nem érkeznek meg az ígéretek, és márciusig nem érkezik meg a pénz, akkor veszélybe kerülhet az infláció csökkenése, amely hozzájárult ahhoz, hogy az emberek továbbra is fizetni tudják a lakbért, az élelmiszert, és ellenállni tudjanak az orosz erőfeszítéseknek a társadalmi hangulat rombolására. A kérdés a Blinken és Zelenszkij találkozót is uralta, ahol Blinken kijelentette, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a támogatás fenntartása mellett, és szorosan együttműködik a kongresszussal ebben a kérdésben. Az ukrán gazdaság javulása kulcsfontosságú a hétköznapi ukránok számára, akik szegényebbek az európai átlagnál. Ukrajna idei költségvetése jelentős adományokon alapul, de azok még bizonytalanok az EU és az Egyesült Államok részéről. Az IMF kulcsszerepet játszik a támogatás biztosításában, de vita van az orosz vagyon befagyasztásáról, amely talán csökkenthetné az aggodalmakat a pénz felhasználása miatt.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.