szerda, június 19, 2024
Home Politics A Kreml-párti blogger meggyilkolásával vádolt nőre az ügyészség 28 év börtönt kért.

A Kreml-párti blogger meggyilkolásával vádolt nőre az ügyészség 28 év börtönt kért.

by napklub
0 comment

Az ügyészség 28 év börtönbüntetést indítványozott Darja Trepova ellen a szentpétervári katonai bíróságon. Terrorizmus és okirat-hamisítás vádjával tartják felelősnek a blogger, Vlagyimir Tatarszkij meggyilkolásáért. A másik vádlott, Dmitrij Kaszincev ellen 22 hónap börtönbüntetést kért az ügyészség, mivel gyanúsítottakat bújtatott. Mindkét vádlottnak pénzbüntetést is kell fizetnie. Trepovát letartóztatták, miután április 2-án egy robbantásban Tatarszkij meghalt egy étteremben. Trepova azt vallotta, hogy nem tudta, hogy a robbanószer a mellszoborban van. Kaszincev pedig beismerte, hogy elmulasztott feljelentést tenni a bűncselekmény ügyében, de tagadta, hogy félre akarta volna vezetni a hatóságokat. Jurij Deniszov ukrán állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki a halálos támadás megszervezése miatt. Az orosz belügyminisztérium és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat Trepovát és Deniszovot vádolja a merénylettel, de a Navalnij segítői szerint ez csak arra szolgál, hogy újabb vádakat emelhessenek ellene. Tatarszkij arról volt ismert, hogy támogatta Oroszország ukrajnai invázióját és a Donbász régióban az oroszok által támogatott szakadárokat.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.