szerda, június 19, 2024
Home Culture Szia! Szeretnék érdeklődni, hogy van lehetőség középiskolai tanárként jelentkezni az Napklub oldalon keresztül? Köszönöm!

Szia! Szeretnék érdeklődni, hogy van lehetőség középiskolai tanárként jelentkezni az Napklub oldalon keresztül? Köszönöm!

by napklub
0 comment

Azt tapasztaltam, hogy az idő múlásával elhalványulnak az emlékeim, főleg a gyerekkori élményeim. Sok olyan dolog, ami már nem fontos, lassan kikopik az emlékezetemből. Ugyanakkor van egy kérdés, ami évtizedekkel később is felkavar, megdöbbent, és elgondolkodtat. Ez a kérdés egy középiskolai tanártól származik, a kilencvenes években.

Abban az időszakban egy viszonylag speciális középiskolába jártam, ahol külkereskedelmi ügyintézés szakirányt tanultunk. A tanítások sokszor nulladik órával kezdődtek, és napi 6-8 tanóránk volt. Egy alkalommal az egyik tanár ezt a kérdést tette fel nekünk: „Gyerekek, mondjátok meg, ki mennyit tanul otthon?” A válaszok eltérőek voltak, és én, noha négyes-ötös tanuló voltam, nem tudtam az igazat mondani a válaszomnál. Számomra ma is felháborító, hogy ekkora nyomás nehezedett ránk, hogy tanuljunk otthon is.

Akárcsak akkoriban, ma is úgy érzem, hogy az iskolai rendszer túlzott terhet ró a gyerekekre az otthoni tanulás és a házi feladatok formájában. Sok év telt el, de sajnálatos módon még mindig ugyanazok a problémák állnak fenn az oktatási rendszerben. A tanári kérdés ma is bennem él, és hiába múltak el évtizedek, még mindig felkavar bennem.

A kérdés felvetése előtt hallgatni kevésbé volt lehetőségem a szöveg eléneklést.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.