szerda, június 19, 2024
Home Politics Az ukrán elnök váratlanul elkezdte a balti körutat.

Az ukrán elnök váratlanul elkezdte a balti körutat.

by napklub
0 comment

Volodimir Zelenszkij váratlanul Litvániába érkezett szerdán, ezzel folytatva e heti balti körútját, ahol további támogatást próbál elnyerni hazája számára az orosz agresszióval szemben. Az ukrán elnök innen Lettországba és Észtországba utazik majd tovább. A friss kijevi tájékoztatás szerint a látogatás során a biztonsági helyzetről és az euroatlanti integráció jövőjéről tárgyalásokat folytat, valamint a dróngyártás és az elektronikai hadviselési képességek terén épít partnerségeket. Gitanas Nausėda litván államfő szerint tudják, milyen kimerítő ez a hosszan tartó háború, és érdekeltek Ukrajna teljes győzelmében. Zelenszkij köszönetet mondott Vilniusnak a katonai segítségnyújtásért. A kis balti államok Ukrajna legelkötelezettebb politikai, pénzügyi és katonai támogatói közé tartoznak, mivel attól tartanak, hogy ők lehetnek a következő célpontok Moszkva számára. Az ukrán államfő aktív diplomáciai fellépése kulcsfontosságú az utóbbi időkben a szövetségesek katonai támogatásának biztosításában. Az orosz hadsereg jelentősen fokozta légicsapásait az utóbbi hetekben, miközben az ukrán légvédelem kapacitása egyre vékonyabb, és a nyugati katonai segély továbbra is akadályokba ütközik.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.