szerda, június 19, 2024
Home Politics Orbán Viktor is, Putyin után, a boszniai Szerb Köztársaságtól kapta meg a legmagasabb állami kitüntetést.

Orbán Viktor is, Putyin után, a boszniai Szerb Köztársaságtól kapta meg a legmagasabb állami kitüntetést.

by napklub
0 comment

Milorad Dodik, az entitás vezetője idén Orbán Viktort is a boszniai Szerb Köztársaság érdemrendjével tüntette ki, aki az elismerést örömmel fogadta és személyesen fogja átvenni februárban. Dodik kiemelte, hogy Orbán Viktor támogatja a Szerb Köztársaságot és barátságot kötött vele. A Szerb Köztársaság már korábban is kitüntetett olyan személyeket, mint Vlagyimir Putyin és Radovan Karadžić, akiket háborús bűnök miatt ítéltek el. Orbán Viktor és Dodik között szoros politikai szövetség alakult ki, a magyar kormány megvétózta az EU-s szankciókat Dodik ellen, miközben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia büntetőintézkedéseket rendelt el ellene. Magyarország gazdasági segítséget is nyújtott a Szerb Köztársaságnak, hogy törleszteni tudja hiteleit. A boszniai Szerb Köztársaság nemzeti ünnepén rendezvényeket tartottak, annak ellenére, hogy ez a nap a bosnyákok és a horvátok számára a háború és etnikai tisztogatás kezdetét jelenti.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.