szerda, június 19, 2024
Home Culture Paradicsomos gombóc recept: Hozzávalók: – 1 kg burgonya – 2 tojás – 200 g liszt – Só ízlés szerint – 2 evőkanál olaj – 1 fej vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 1 doboz hámozott paradicsom (400 g) – 1 teáskanál cukor – Só, bors ízlés szerint – Friss petrezselyem a tálaláshoz Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és sót, majd jól összedolgozzuk a tésztát. 2. Forraljunk fel sós vizet egy nagy lábosban. Közben formázzunk a tésztából kis gombócokat. 3. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. 4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. 5. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fűszerezzük cukorral, sóval, borssal ízlés szerint. Kb. 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik. 6. A paradicsomszószt a kifőtt gombócokra öntjük, és friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!

Paradicsomos gombóc recept: Hozzávalók: – 1 kg burgonya – 2 tojás – 200 g liszt – Só ízlés szerint – 2 evőkanál olaj – 1 fej vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 1 doboz hámozott paradicsom (400 g) – 1 teáskanál cukor – Só, bors ízlés szerint – Friss petrezselyem a tálaláshoz Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és sót, majd jól összedolgozzuk a tésztát. 2. Forraljunk fel sós vizet egy nagy lábosban. Közben formázzunk a tésztából kis gombócokat. 3. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. 4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. 5. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fűszerezzük cukorral, sóval, borssal ízlés szerint. Kb. 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik. 6. A paradicsomszószt a kifőtt gombócokra öntjük, és friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!

by napklub
0 comment

A paradicsomos gombóc receptje egyszerű, de annál finomabb. A gombóc hozzávalói között szerepel a darált hús, rizs, vöröshagyma, tojás, fűszerek, valamint a paradicsommártáshoz szükséges összetevők. A gombóc főzése után elkészítjük a paradicsommártást, majd tálaláskor főtt krumplival kínáljuk. Bár a főzés időigényes, de a végeredmény kárpótol mindenkiért. Az étel különlegessége, hogy minden alapanyag nyersen kerül a gombócba, így az ízek tökéletesen összeérnek és fantasztikus ízélményt nyújtanak. Az elkészült ételt a legjobb főtt krumplival tálalni. Jó étvágyat kívánunk!

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.