szerda, június 19, 2024
Home Politics Az izraeli tank- és légitámadások következtében újabb palesztinoknak kellett elhagyniuk otthonaikat.

Az izraeli tank- és légitámadások következtében újabb palesztinoknak kellett elhagyniuk otthonaikat.

by napklub
0 comment

Az izraeli támadások miatt több tízezer palesztin kénytelen menekülésre és takarók alá húzódásra került a Gázai övezet központjában. Eközben délen az izraeli harci gépek házakat romboltak le, melyekben alvó családok vesztek oda. Izrael további támadásokkal zárja az évet Gáza középső és déli részén, amelyek újabb tömegek menekülését eredményezik. A hadműveletek célja a Hamász elfojtása. Az elmúlt 12 hét során az izraeli erők már jelentős részét lerombolták a Gázai övezetnek, és több millió embert kényszerítettek otthonuk elhagyására. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az elmúlt 24 órában 187 további palesztin halt meg az izraeli csapások következtében, és további több ezren veszhetnek az omladékok alatt. A helyzet borzalmas, és a lakosoknak újabb menedékre van szükségük a támadások miatt. Izrael azt állítja, hogy a civil áldozatokért a Hamászt teszi felelőssé, mivel a terroristák szándékosan mozognak közöttük. Az Egyesült Államok felszólította Izraelt, hogy mérsékelje a támadásokat, de az izraeli erők továbbra is folytatják a bombázásokat. A helyzet komoly humanitárius válságot eredményez, és aggasztja az izraeli offenzíva magas áldozatszámát világszerte.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.