szerda, június 19, 2024
Home Politics Az újabb orosz hadihajó megsemmisítése komoly ütést jelent Moszkva számára.

Az újabb orosz hadihajó megsemmisítése komoly ütést jelent Moszkva számára.

by napklub
0 comment

Az előző napi Novocserkasszk hajó megsemmisítése jelentős hátrányt okoz Oroszországnak az ukrán haditengerészet szóvivője szerint. Dmitro Pletencsuk arról számolt be, hogy a Krím félszigeten található Feodoszija kikötőben horgonyzó hadihajó megsemmisítése súlyos csapást jelent Moszkva számára. Az orosz hadsereg jelenleg nem használhatja a fekete-tengeri félszigettel összekötő hidat, ami kulcsfontosságú a katonai utánpótlás szempontjából. Emiatt most csak kompokkal lehet megoldani a szállítást. Emellett az oroszok nem tudnak használni nagy kétéltű járműveket a Fekete-tengeren. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője szerint a Novocserkasszk elleni légitámadások következtében a fedélzetén tárolt lőszer berobbanhatott. Pletencsuk hangsúlyozta, hogy az ukrán csapások következtében az orosz haditengerészeti erők súlyos veszteségeket szenvedtek, és mindössze hat nagyobb orosz hadihajó maradt a Fekete-tengeren. A brit védelmi miniszter, Grant Shapps szerint az utóbbi négy hónapban az orosz Fekete-tengeri Flotta mintegy húsz százaléka megsemmisült.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.