szerda, június 19, 2024
Home Sport Kuttor Attila sportigazdájának mostantól még inkább segítséget jelenthet Mezőkövesd.

Kuttor Attila sportigazdájának mostantól még inkább segítséget jelenthet Mezőkövesd.

by napklub
0 comment

Kitartás a sportbarát mellett!

A Mezőkövesd csapatára sokan nem voltak optimisták a bajnokság rajtja előtt. Sokan előre leírták és kiesőnek könyvelték el. Azonban a Mezőkövesd a vonal felett telel, és ez az előrejelzés lehetőséget ad a csapatnak.

A VAGÁNY

Ezt Tóth László, a mindig őszinte sportigazgató állította. Tóth a sportal.hu-nak adott interjújában bírálta az úgynevezett szakértőket.

„Az utóbbi években sok meglepetést láttunk az NB I-ben, és a tabella gyorsan változhat. Az egyik előnyünk az, hogy mindenki minket ítél kiesőnek. Nagyon boldog vagyok, hogy folyamatosan kritizálnak minket, mert ez azt sugallja, hogy stábunk sokkal okosabb, mint a szakértők. Bízom benne, hogy sikerül megtartani a helyünket.”

Tóth elmondta, hogy a Mezőkövesd nehéz időszakkal kezdte a szezont. Az első 9 fordulóban csak 4 pontot szerzett Kuttor Attila csapata. Ehhez hozzájárult a fiatal-szabály és a sérülések, valamint a játékosok távozása is.

A 10. fordulóban utolsó helyen állt a Mezőkövesd 4 ponttal, míg a már bennmaradó ZTE kétszer annyit gyűjtött. Azonban az MTK és a DVSC ellen hazai pályán két fontos győzelem következett. A Debrecen elleni meccs után Kuttor a következőket mondta.

UTOLSÓ HELYRŐL

„Szerintem az első félidő miénk volt, megérdemelten vezettünk a szünetben. A második félidőben a Debrecen nagy erővel támadott, mi pedig védtük az eredményt, különösen a kiállítás után. Nagy pozitívum, hogy így sikerült megnyerni a mérkőzést.”

Diósgyőrben vereséget szenvedtek, majd könnyed győzelmet arattak az Újpest ellen. A vezetőedző így értékelte a lila-fehérek elleni mérkőzést.

Minden tökéletes volt. Ez volt az első olyan meccsünk a szezonban, amikor a játék, a gólok száma és a végeredmény is rendben volt. Nem azzal motivál minket, hogy a vonal fölött telelünk, hanem hogy minden meccsen a legjobb tudásunkat nyújtsuk. Megdolgoztunk ezért a kis örömért.”

Ettől kezdve a Mezőkövesd nem rúgott gólt a 2023-as évben, de mégis két pontot szerzett. Egyet a Ferencváros ellen, egyet pedig Felcsúton csentek el…

CSAK DÖNTETLEN

A Mezőkövesdi értékelések szerint mindkét döntetlenjüket megnyerhették volna. Az FTC elleni meccs után Kuttor Attila a következőket mondta.

„Érdekes lehet, de úgy gondolom, hogy ismét értékes meccset játszottunk a Ferencvárossal. Az egyik legjobb teljesítményünket nyújtottuk a szezonban. Egy kiegyenlített mérkőzést vívtunk az FTC-vel, amit sajnos a befejező lövések hiánya miatt nem sikerült megnyernünk.”

A felcsúti találkozón Kuttor eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon, ezért a lefújás után segítője, Tóth Mihály értékelt.

„Megérdemelten szereztünk egy pontot, mert nagyon jól futballoztunk. A játékosok átvették azt a filozófiát, amit az egész évben képviseltünk, kisebb-nagyobb sikerrel. Kicsit azért csalódottak lehetünk, mert voltak helyzetek, így ezt a meccset megnyerhettük volna.”

A JÖVŐ

A Mezőkövesdnek nagyon fontos lesz a tavaszi szezon kezdete. Az első két mérkőzésüket otthon játszhatják. A Kecskemét minden csapatra veszélyes a gyors játékosai miatt, míg a Paks az éllovas, akiknek nem kell bemutatni magukat…

A ZTE és a Kisvárda elleni találkozók mindenképpen rangadók lesznek. A bennmaradáshoz fontos, hogy a csapat ki tudjon verni közvetlen riválisait.

Tóth László már említett nyilatkozatában megerősítette, hogy mindvégig a vezetőedző, Kuttor Attila mellett állt.

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

Tóth hozzátette, hogy mindig ki fog tartani Kuttor Attila mellett.

A következő időszakban Tóth nagyon tudna segíteni Kuttor Attilának a lehetőségeikhez mérten, és a legtöbbet hozná ki az átigazolásokból.

Jelentős, hogy Stefan Drazics 8 gólt szerzett, a házi góllövőlistát pedig Cseke Benjámin és Molnár Gábor követi 2-2 találattal…

A Mezőkövesd az első tavaszi meccsen nem lőtt gólt. Ezen mindenképpen javítaniuk kell!

Borítókép forrása: Mezőkövesd Zsóry FC

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.