szerda, június 19, 2024
Home Sport A Vasas átigazolási tervei felfedezésre kerültek.

A Vasas átigazolási tervei felfedezésre kerültek.

by napklub
0 comment

A kétarcúságról is beszélt a vezetőedző.

Az NB II-ben a Vasas a negyedik helyen zárta az őszi szezont, pedig a rajt előtt sokan a feljutás egyik fő esélyesének tartották. Fontos, hogy csak négy ponttal maradtak le a második helyezett ETO mögött. Desits Szilárd vezetőedző fontos nyilatkozatot tett a téli átigazolási terveikkel kapcsolatban.

A rangadókon

Az együttesnek két arca van. A piros-kékek könnyedén nyerték a legnagyobb hazai rangadóikat, ráadásul egyetlen gólt sem kaptak. A Kispestet és a Nyíregyházát 3-0-ra, az ETO-t pedig 6-0-ra verték. Azonban a kétarcúság azt is mutatja, hogy a harmadik helyezett Szeged és az ötödik Kozármisleny otthonában 4-3-ra kaptak ki. Emellett négy meccsen veszítették el a győzelmet a hajrában. Desits Szilárd vezetőedző az évértékelő interjújában válaszolt arra is, hogy melyik az igazi Vasas arcuk.

„A számok nem hazudnak, az eredményeink alapján jelenleg mindkettő. Hazai pályán dominálunk, magabiztosak vagyunk és felszabadultan játszunk. Ezt meg kell tartani, és találnunk kell egy stílust, amely idegenben is eredményre vezet. Ha kell, vérrel, verejtékkel, akár nem is sziporkázó játékkal, de 1-0-ra is meg kell nyernünk ezeket a mérkőzéseket – szerintem ez lehet a kulcs a tavasszal” – mondta Desits.

A tervek

Az interjú során a vezetőedzőt a téli átigazolási tervekről is kérdezték. Így válaszolt:

Ez a téma Nagy Miklós sportigazgató hatáskörébe tartozik, de drasztikus változások biztosan nem lesznek. Egyrészt jó minőségű játékosaink vannak, másrészt januárban nehéz olyan labdarúgót találni, aki valódi erősítést jelentene. Viszont egy bal lábú futballistára mindenképpen szükségünk lesz.”

A „drasztikus változások nem lesznek” kijelentés arra is utalhat, hogy nem kell sok alapember távozására számítani.

Jelentőségek

A Vasasnak nehéz tavasz vár, hiszen a legfontosabb rangadóik közül három (Kispest, Nyíregyháza, ETO) idegenben lesznek. Az első tavaszi fordulóban nehéz feladat elé néznek, hiszen a harmadik helyezett Szegedet fogadják. Ez a mérkőzés szakmailag is kiemelkedően fontos, valamint a további küzdelmek szempontjából is. Emellett az angyalföldi szurkolók számára is ugyanolyan fontosak a Vasas-Szeged találkozók, mint a Kispest elleni mérkőzések. Az ezeken a meccseken elért győzelmek gyakorlatilag ugyanannyit jelentenek nekik, mint a feljutás. A vereségek pedig olyanok, mintha leesnének az NB I-be, vagy pedig ott ragadnának az NB II-ben.

Borítókép forrása: Vasas FC

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.