szerda, június 19, 2024
Home Politics Az EU-s megfigyelő kérésére, amit az EU-s megfigyelők tettek az újkori Szerbia választásainak során, olyan szabálytalanságokat észleltünk, amelyek teljes körű vizsgálatra szorulnak.

Az EU-s megfigyelő kérésére, amit az EU-s megfigyelők tettek az újkori Szerbia választásainak során, olyan szabálytalanságokat észleltünk, amelyek teljes körű vizsgálatra szorulnak.

by napklub
0 comment

Az Európai Unió választási megfigyelője elítélte a szerbiai választások állítólagos szabálytalanságait, és vizsgálatot kért. Az ellenzék vádolta a kormányzó populist pártot választási csalással. Viola von Cramon, az Európai Parlament megfigyelőmissziójának tagja szerint tömegesen szállítottak szavazókat a Boszniai Szerb Köztársaságból, és félelemmel tartották távol a szavazókat. Von Cramon teljes mértékben magasabb demokratikus normákat várt az EU-tagjelölt országtól. Az uniós biztosok, Josep Borrell és Várhelyi Olivér is sürgették, hogy Szerbia hajtson végre jelentős változtatásokat a választási folyamatban. Az első eredmények szerint Aleksandar Vučić elnök pártja nyerte mindkét választást, de az ellenzék azt állítja, hogy Belgrádban megfosztották őket a győzelemtől. Az EBESZ Nemzetközi Választási Megfigyelőmissziója szintén szabálytalanságokról számolt be. A kormányzó párt viszont visszautasította a kritikát, mondván, hogy a választások szabadok és tisztességesek voltak.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.