szerda, június 19, 2024
Home Politics Orbán tízmilliárdja megkapta a zöld jelzést a bizottságtól.

Orbán tízmilliárdja megkapta a zöld jelzést a bizottságtól.

by napklub
0 comment

Az Európai Bizottság írásos eljárással szerda délután pozitív értékelést adott ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesítette a horizontális feljogosító feltételeket, lehetővé téve így a tízmilliárd euró kohéziós politikai forrás felhasználását 2030-ig. Az Európai Parlament négy pártcsoportjának vezetői levélben tiltakoztak ennek a döntésnek a ellen.

Az Európai Parlament többségét képviselő pártcsoportok elnökeinek figyelmeztetése ellenére az Európai Bizottság szerda délután úgy határozott, hogy Magyarország megfelel a horizontális feljogosító feltételnek, amelynek hiánya eddig blokkolta a tízmilliárd euró összegű kohéziós politikai forrás felhasználását. A pozitív értékelés lehetővé teszi, hogy a pénzeket 2024 eleje és 2030 között használják fel. A bizottság hangsúlyozta, hogy a döntés bármikor felülvizsgálható és a kifizetések is leállíthatók, ha a kormány eltér a megkötött reformoktól. Az Európai Parlament négy pártcsoportjának vezetői óva intették a bizottságot attól, hogy engedjen szabad utat a tízmilliárd euró összegű uniós forráshoz való hozzáféréshez.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.