szerda, június 19, 2024
Home Politics Valószínűleg először lesz női elnöke Mexikónak.

Valószínűleg először lesz női elnöke Mexikónak.

by napklub
0 comment

Mindkét nagy pártszövetség nőt indít a jövő júniusi választáson, így szinte biztos, hogy először történetében Mexikóban nő fogja betölteni az elnöki posztot. A kormányzó Nemzeti Újjászületési Mozgalom (Morena) bejelentette, hogy a főváros volt polgármesterével, Claudia Sheinbaummal indulnak az elnökválasztáson, és támogatják a legnagyobb ellenzéki tömb, a Széles Front Mexikóért női jelöltjét is. Sheinbaum sikerrel győzte le párton belüli riválisait és Andrés Manuel López Obrador pártfogoltjaként tartják számon. A latin-amerikai országban jelenleg is erősen jelen van a macsó kultúra, ami nem csak a férfi szavazókat, hanem akár a nők szavazatait is befolyásolja. A két női jelölt várhatóan az egymás gyengeségeit fogja támadni a kampány során, bár sok közöttük a hasonlóság. Mindketten progresszív társadalmi elképzelésekkel és népszerű szegénységellenes programokkal indulnak a választáson. Azonban a helyzetet bonyolítja, hogy Sheinbaum fő vetélytársa, Marcelo Ebrard, a volt külügyminiszter nem fogadta el a párton belüli választás eredményét és szabálytalanságokról beszél.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.