hétfő, május 27, 2024
Home Politics Katona holttestét egy orosz család keresi.

Katona holttestét egy orosz család keresi.

by napklub
0 comment

Azóta, hogy Nagyezsda értesült a haláláról májusban, Artyom Ponomarjov özvegye és anyósa, kutatást folytatnak arról, hogy hol őrzik a maradványait. Összefognak más családokkal is a szülőfalujukból, akik szintén próbálják megtalálni Ukrajnában elesett szeretteik holttestét.

Május 23-án este először hallotta a pletykákat Nagyezsda a kis falujukban, hogy 23 éves veje, Artyom Ponomarjov elesett Ukrajnában harcolva. Másnap reggel megerősítették a halálát.

A helyi katonai nyilvántartási és sorozási hivatalban azt mondták, hogy május 14-én ölték meg a férfit a kelet-ukrajnai Bahmut városában, amely az orosz invázió óta a leghevesebb harcok színhelye.

Bár Artyom halálának híre eljutott a falujukba az oroszországi Arhangelszki területen, Sipicinóba, még mindig nem kapták vissza a holttestét, és nem temethették el.

Azóta, hogy megtudták a halálhírt, Nagyezsda és Polina – Artyom özvegye – családi és baráti kapcsolatokra támaszkodva, valamint látogatások révén különböző hullaházakban, próbálják megtalálni a fiatal katonát.

Nagyezsda szerint a holttestet Bahmutból elszállították, és valószínűleg valamelyik nagy hullaházban lehet, amelyet létrehoztak Nyugat-Oroszországban és Kelet-Ukrajna orosz ellenőrzés alatt álló részein.

Egy ügyvéd segítségével megtudták, hogy Artyom hivatalosan eltűntként van nyilvántartva, nem elesettként, ami azt jelentheti, hogy a holttestet elveszítették. Még nem temethetik el és nem tarthatnak igényt az orosz állam által nyújtott anyagi kártérítésre sem.

Nagyezsda szerint számára most a legfontosabb az, hogy megtalálja Artyomot, és tudja, hogy hol van a holtteste.

Artyom keresése csak egy példa arra, hogy sok orosz katonát vagy a Wagner zsoldoscsoporttal harcolót Ukrajnában meghaltak, de a holttestüket nem adták vissza a családjuknak.

A Kelet-Ukrajnában vívott harcok miatt sok holttestet nehéz azonosítani, ami miatt csúszik az elszállításuk a temetésre, és a családok anyagi kártérítése is.

Bár a háborús veszteségek pontos száma nem ismert, amerikai tisztviselők szerint Oroszország katonai veszteségei közel háromszázezer, ebből százhúszezer a halálos áldozatok száma.

A Kreml továbbra is keres új katonákat, hogy kompenzálja a megnövekedett veszteségeket. A férfiakat előnyökkel és készpénzes bónuszokkal csábítják a bevonulásra, és a katonai szolgálat felső korhatárát is emelték harminc évre.

Artyom a középiskola után az orosz hadseregben szolgált, de idő előtt leszerelt. Bahmutba küldték a Wagner zsoldosaival, ahol elesett.

Azóta a család keresi a holttestet, és összefog más családokkal, akik hasonló helyzetben vannak.

Különböző források és barátok segítségével megtudták, hogy Artyom holttestének Luhanszkba szállították, majd a Rosztov-na-Donuban lévő katonai hullaházba kellett volna vinni. Nagyezsda szerint a rosztovi hullaházben van valaki azonos időpontban és helyszínen elhunyt egyedüliharcosok közül, ami azt sugallja, hogy Artyom holtteste ott lehet.

Az ügyvéd segítségével a család jogi kérelmet nyújtott be a katonai bizottsághoz, de még nem kaptak választ. Az ügyet az ügyészséghez is bejelentették, de a válasz nem segített.

Nagyezsda úgy gondolja, hogy a hatóságok el akarják titkolni a harctéri veszteségek mértékét, és ezért nem adják vissza a holttesteket a családoknak.

A család pedig továbbra is kutatja, hogy hol lehet Artyom holtteste, és igazságot szerezne szeretteiknek.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.