hétfő, május 27, 2024
Home Politics A Pakisztánból kiutasított afgán nők és lányok kemény jövő előtt állnak.

A Pakisztánból kiutasított afgán nők és lányok kemény jövő előtt állnak.

by napklub
0 comment

Az afgán tálibok hatalomátvétele óta több ezer afgán család menekült Pakisztánba. Sokan közülük azért hagyták el hazájukat, hogy lányaik továbbtanulhassanak, miután a tálibok megtiltották a nők egyetemi és a tizenéves lányok pedig középiskolai oktatásban való részvételét. Bibi Gul például Pakisztánba költözött tinédzser lányával, de mindketten deportálásra kerültek. Pakisztán múlt hónapban közel 1,7 millió, okmányokkal nem rendelkező afgánt utasított arra, hogy hagyja el az országot. Ennek eredményeként több mint 300,000 ember visszatért Afganisztánba rendőri razziák és erőszakos deportálások miatt. Az afgán nők és lányok súlyos jövő elé néznek, mivel a tálibok korlátozásokat vezettek be az oktatásukra és a munkavállalásukra vonatkozóan. Sokan attól tartanak Pakisztánban maradva, hogy erőszakkal továbbküldik őket Afganisztánba, ahol nincsen jövőjük. Ezek a nehézségek azzal fenyegetnek, hogy visszaültetik őket az otthonukba, és bezárnak.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.