hétfő, május 27, 2024
Home Politics Törökország milyen előnyökkel járt, amikor elhúzta a svéd NATO-csatlakozást?

Törökország milyen előnyökkel járt, amikor elhúzta a svéd NATO-csatlakozást?

by napklub
0 comment

A török parlament illetékes bizottsága csütörtökön megvitatta és valószínűleg jóváhagyta Svédország NATO-tagsági kérelmét. Előzőleg a török vonakodás miatt 18 hónapos késedelem volt, ami több szövetséges országot frusztrált, és bizonyos engedményeket követelt Ankara számára. Tayyip Erdoğan elnök tavaly májusban kifogást emelt mind a svéd, mind a finn csatlakozási kérelemmel szemben. Az északi államok az ukrajnai orosz invázió miatt jelentkeztek a NATO-ba.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.