hétfő, május 27, 2024
Home Politics A magyar terv, amelynek értéke 4,6 milliárd euró, hamarosan jóváhagyás előtt áll.

A magyar terv, amelynek értéke 4,6 milliárd euró, hamarosan jóváhagyás előtt áll.

by napklub
0 comment

Az Európai Bizottság és Magyarország közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy jóváhagyhassák a kölcsönkérelemmel módosított magyar helyreállítási és a REPowerEU-forrásokat is tartalmazó tervet a biztosi testület jövő heti ülésén. A zöld jelzés megszerzése mellett az igazságszolgáltatási reform értékelése további időt vesz igénybe. Amennyiben a terveket jóváhagyják, Magyarország összesen 4,6 milliárd euró összegű uniós forráshoz juthat, amelyből 3,9 milliárd euró kölcsön formájában érkezik, és 700 millió euró vissza nem térítendő támogatásként kapná meg a REPowerEU keretéből. A jóváhagyás után még a pénzügyi és a kölcsönszerződést is alá kell írni ahhoz, hogy a források elérhetővé váljanak. A magyar igazságszolgáltatási dosszié esetében azonban csúszás van, mivel szükség lehet törvénymódosításokra, és hosszabb időt vehet igénybe az egyeztetés ebben a kérdésben. Emellett az egyeztetések a jogállami feltételességi eljárásról is megtorpantak, és nincs konszenzus az egyes szupermérföldkövek teljesítéséről.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.