hétfő, május 27, 2024
Home Politics Hat magyar sikerült elhagynia a Gázai övezetet.

Hat magyar sikerült elhagynia a Gázai övezetet.

by napklub
0 comment

Csütörtökre virradóra hat újabb magyar állampolgár, közöttük négy gyermek és két palesztin családtagjuk hagyták el a Gázai övezetet. Az egyik magyar döntött úgy, hogy Gázában marad, továbbra is tartják vele a kapcsolatot. Az emberek Egyiptom felé mentek, majd Kairóba érkeznek, ahol innen a héten Magyarországra utaznak. A külügyminiszter közölte, hogy a tizenöt magyar állampolgárból tizennégy sikerült eljönniük, akik ezelőtt sokáig nem tudtak elhagyni az övezetet a biztonsági helyzet miatt. Két héttel ezelőtt nyolc ember és palesztin családtagjaik sikerült távozniuk, míg most hat magyar, négy gyermek és két palesztin családtagjuknak sikerült eljutniuk. Az izraeli támadás során sérültek is, de mostantól Magyarországon lesznek. Egy magyar állampolgár azonban úgy döntött, hogy továbbra is Gázában marad, és vele folytatják a kapcsolatot. A kairói magyar nagykövetség munkatársai segítettek a távozóknak, akik hamarosan hazautazhatnak. Az izraeli támadás óta a Hamász fogságában továbbra is vannak magyar túszok, köztük két gyermek.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.