hétfő, május 27, 2024
Home Politics Biden és Hszi mindketten szerdán az egyre konfliktusosabb kapcsolat stabilitásának erősítésére törekszenek.

Biden és Hszi mindketten szerdán az egyre konfliktusosabb kapcsolat stabilitásának erősítésére törekszenek.

by napklub
0 comment

Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök szerdai találkozójának nem lesz hiány olyan nehéz kérdésekből, amelyeket meg kell vitatni, azonban nem várható jelentős áttörés sem. Mindkét vezető világos célkitűzésekkel érkezik a megbeszélésre, amelyre az exportkorlátozások, a tajvani helyzet, valamint az ukrajnai és az izraeli háború miatt kialakult feszültség időszaka után kerül sor. Biden célja a gazdasági rivalizálás kezelése és a kommunikációs csatornák nyitva tartása a katonai konfliktusok elkerülése érdekében. Ugyanakkor biztosítani fogja kínai kollégáját, hogy nem kíván gazdasági háborúba bocsátkozni. Hszi pedig azt szeretné hallani, hogy az Egyesült Államok nem fogja támogatni Tajvan függetlenségét, nem kíván új hidegháborút elindítani, és nem fogja megakadályozni Kína gazdasági növekedését.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.