szerda, június 19, 2024
Home Politics Az EU elítélte a Hamászt azért, hogy polgári lakosságot élő pajzsként használ.

Az EU elítélte a Hamászt azért, hogy polgári lakosságot élő pajzsként használ.

by napklub
0 comment

Az Európai Unió tagországai közös nyilatkozatban támadták a Hamászt, aki emberi pajzsként használja a civileket és a kórházakat Izrael elleni háborújában. Emellett felhívták Izrael figyelmét, hogy tanúsítson maximális önmérsékletet az ártatlan áldozatok elkerülése érdekében. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell, a közösség egységes álláspontjának jeleként említette a közleményt, amelyet hétfőn fogadtak el. Az EU közleményében azonnali tűzszünetet és humanitárius folyosók létrehozását sürgetik, valamint hangsúlyozzák a civil hozzáférés fontosságát. A Hamászt elítélik az emberi pajzs használata miatt, és felszólítják a túszok azonnali szabadon bocsátására. Izraelre is vonatkoznak a felszólítások a fegyvernyugvásra, és az EU nem állítja, hogy a küzdelem mindkét fél részéről pontosan fekete-fehér lenne. A Hamász vádolja a nyilatkozatot kiadó Borrellt a fegyveres cselekmények előkészítésével, és felháborodást és embertelenséget jelent az EU álláspontját, mivel újabb bűncselekményeket támadnak gyerekek és védtelen civilek ellen Izrael részéről. Az Európai Unió nem szólít fel konkrét tűzszünetre, de néhány tagország támogatja a fegyvernyugvást, feltéve hogy bizonyos kérdésekre választ kapnak, például Izrael biztonságát miként lehet garantálni, mi lesz a túszokkal, és ki vezetné a tárgyalásokat.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.