szerda, december 6, 2023
Home » Bulgária fekete-tengeri partvidékének egy része Oroszország birtokában van, azonban Szófia nem érzi ezt problémának.

Bulgária fekete-tengeri partvidékének egy része Oroszország birtokában van, azonban Szófia nem érzi ezt problémának.

by napklub
0 comment

Bulgária fekete-tengeri partvidékén található egy terület, a Kamcsija egészségügyi komplexum, amely tulajdonképpen a moszkvai városvezetéséhez tartozik. Az aktivisták szerint az oroszok illegálisan szerezték meg a földterületet, és azt szeretnék, ha Szófia visszavenné azt, különös tekintettel az ukrajnai invázió okozta biztonsági kockázatra. A komplexum számos szolgáltatást kínál, és technikailag nem bolgár terület. Az akvizíció során a moszkvai hatóságok jóval a piaci ár alatt jutottak hozzá a területhez. A Kreml 2022 februárjában indította el az ukrajnai inváziót, ami miatt aggodalmak merültek fel az oroszok által birtokolt tengerparti terület miatt. A politikai aktivisták a terület visszaszerzésére szólítják fel a kormányt, és aggódnak a rejtélyes tevékenységek miatt, amelyeket a bolgár hatóságok nem ismernek. A földterület megszerzése kapcsán felmerült a Bulgária és Oroszország ambivalens kapcsolata, amely a kommunista korszaktól fogva tart, ugyanakkor Bulgária függetlenedett az orosz olajtól és megszakította az ország földgázhelyzetét Oroszországgal. A jogászok szerint az ingatlan visszavételének esélye annak bizonyításán múlik, hogy csalárd módon szerezték-e meg a területet. A Kamcsija-komplexum meg szeretné alakítani magát egy intelligens várossá, de jelenleg nem működik és korlátozzák a komplexumba való bejutást. A bolgár politikai aktivisták és volt tisztviselők kampányt indítottak a terület visszaszerzésére Szófia számára.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.