hétfő, május 27, 2024
Home Politics A Trepča bányászai a magasabb életszínvonalért sztrájkolnak.

A Trepča bányászai a magasabb életszínvonalért sztrájkolnak.

by napklub
0 comment

A koszovói Trepča bányák egy hatalmas, a római korból származó komplexum, amely leállt, mert a bányászok elégedetlenek a munkakörülményekkel, például a késedelmes fizetéssel. Néhány bányász éhségsztrájkba kezdett. A bányakomplexum egykor a volt Jugoszlávia egyik legnagyobb vállalata volt, de ma kevés bányász dolgozik ott. A bányászok panaszkodnak az elavult gépekre és a veszélyes munkakörülményekre. A bányászok nem elégedettek a fizetésükkel és azt is kifogásolják, hogy nem kapnak élet- és egészségbiztosítást. A sztrájk kezdete óta a bányavállalat nem teljesíti a bányászok követeléseit, így a sztrájk tovább folytatódik. A bányászok nemzetközi támogatást is kapnak, például az Egyesült Államokból és Albániából.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.