szerda, június 19, 2024
Home Politics Ukrajna a 2024-es költségvetésének fele részét védelemre fordítja.

Ukrajna a 2024-es költségvetésének fele részét védelemre fordítja.

by napklub
0 comment

Az ukrán képviselők csütörtökön elfogadták a 2024-es kormányzati költségvetést, melynek felét az ország védelmére fordítják. Az ukrán pénzügyminisztérium szerint közel 1700 milliárd hrivnyát (kb. 16 660 milliárd forintot) költenek védelemre, ami meghaladja az oktatásra, szociális jólétre és egészségügyre fordított összeget együttvéve. Ukrajna a Nemzetközi Valutaalap és nyugati szövetségesei pénzügyi támogatására támaszkodik a gazdasági stabilitás fenntartása érdekében. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szerint a költségvetési forrásokat a győzelem elérésére fordítják, míg a pénzügyminisztérium hangsúlyozta a védelmi képesség erősítését, a lakosság védelmét, a veteránok támogatását, a szociális kiadások növelését és a gazdasági fellendülést a költségvetés prioritásainak.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.