hétfő, május 27, 2024
Home Politics A Vatikán szerint adott feltételek esetén transzneműeket is lehet keresztelni.

A Vatikán szerint adott feltételek esetén transzneműeket is lehet keresztelni.

by napklub
0 comment

Az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája nem fogadja el a nemek közötti átmenet koncepcióját, ami miatt sok transznemű katolikus kirekesztettnek érzi magát. Ezzel szemben a Vatikán egy friss nyilatkozatában bizonyos körülmények között megengedi a transznemű személyek megkeresztelését és keresztszülővé válását. Francis DeBernardo, a New Ways lelkészség ügyvezetője üdvözli a döntést, mivel ez a transzintegráció felé tett nagy lépésnek tekinthető. A döntést Ferenc pápa és Víctor Manuel Fernández bíboros írta alá, és azt mondják, hogy a transznemű személyek ugyanolyan feltételekkel vehetik fel a keresztséget, mint a többi hívő. Hasonlóan, a transz felnőttek bizonyos feltételek mellett lehetnek keresztapák vagy keresztanyák. Ez az új nyilatkozat érvényteleníti egy korábbi döntést, amikor egy transz férfi nem lehetett keresztszülő. A katolikus egyház a pápa vezetése alatt törekedett az LMBTQ-emberek elfogadására, még ha az azonos neműek házasságát és szexuális tevékenységét is elutasítja. Egyes Egyesült Államokbeli plébániák és egyházmegyék korlátozták a transznemű katolikusok részvételét az egyház életében, és ez az új nyilatkozat ezt az intézkedést elutasítja. James Martin jezsuita tiszteletes, aki az LMBTQ-személyek egyházban való nagyobb mértékű bevonását támogatja, üdvözli a döntést, és reméli, hogy ez segít az egyháznak az LMBTQ-emberek elfogadásában. A Vatikán szerint a dokumentum válasz egy brazil püspök levelére, amelyben az LMBTQ-emberek részvételére vonatkozó kérdéseket vetett fel keresztelőkön és esküvőkön. Francis DeBernardo szerint ez a döntés bizonyítja, hogy a katolikus egyház képes megváltoztatni a véleményét bizonyos gyakorlatok és politikák tekintetében, és arra ösztönzi az egyházmegyéket, hogy vonják vissza transzellenes intézkedéseiket. Ugyanakkor csalódottságát fejezi ki amiatt, hogy a dokumentum továbbra is tiltja az azonos nemű párok keresztszülőségét.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.