hétfő, május 27, 2024
Home Politics A tizenkettedik orosz szankciós csomag vitáját az EU hamarosan megkezdi.

A tizenkettedik orosz szankciós csomag vitáját az EU hamarosan megkezdi.

by napklub
0 comment

Az európai uniós országok jövő héten megkezdik az egyeztetést a javaslattal kapcsolatban, amely újabb büntetőintézkedéseket irányoz elő Oroszországgal szemben. Az EU eddig tizenegy szankciós csomagot fogadott el az ukrajnai konfliktus kezdete óta, azzal a céllal, hogy korlátozza Oroszország anyagi forrásait, amelyeket a hadigépezetük fenntartására használnak. Jelenleg közel 1800 természetes és jogi személlyel szemben vannak érvényben korlátozások. Az EU korábban nem vonatta feketelistára az orosz gyémántkitermelő vállalatot, az Alrosát, noha több nyugati ékszercég bojkottot rendelt el a vállalat ellen. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell szerint a G7 tagállamai jóváhagyták a szankciós intézkedés elfogadását. Diplomáciai források szerint az Európai Bizottság javaslata várhatóan jövő hét elején lesz elkészítve, majd azt követően kezdődik meg a tagállamok vitája erről. Az EU felkérésére elkészített belga javaslat elemeket tartalmaz, amelyeket valószínűleg részben átvesz az Európai Bizottság. Lengyelország és Észtország szeretné korlátozni a cseppfolyósított földgáz behozatalát, az EU azonban valószínűleg ezt nem fogja támogatni az energiabiztonság miatt. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen azt nyilatkozta, hogy az orosz gyémántimport mellett további szankciók is érvénybe léphetnek, mint például vagyonbefagyasztás vagy beutazási korlátozások.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.