hétfő, május 27, 2024
Home Politics Blinken javaslatát hétvégi körútján a Közel-Keleten langyosan fogadták.

Blinken javaslatát hétvégi körútján a Közel-Keleten langyosan fogadták.

by napklub
0 comment

Az amerikai külügyminiszter befejezte zsúfolt közel-keleti diplomáciai körútját Törökországban. A körúton csak korlátozott sikereket ért el abban, hogy konszenzusra próbáljon jutni a Gázában élő civilek szenvedésének enyhítésére vonatkozóan, miközben Izrael folytatja a Hamász elleni háborút. Blinken találkozott Törökországban a török külügyminiszterrel, majd utazott Izraelből Jordániába, Ciszjordániába, Ciprusra és Irakba, hogy támogatást nyerjen a Biden-adminisztráció javaslatához. Blinken reményei szerint az beiktatott „humanitárius szünetek” lehetővé tennék a több humanitárius segély bejutását Gázába, a túszok elengedését és a konfliktus terjedésének megakadályozását. Az Egyesült Államok az izraeli katonai műveletek polgári áldozatainak védelmét is figyelmezteti. Az arab országok és az Egyesült Államok között megnövekedett a feszültség, mivel az arab országok ellenzik az amerikai javaslatot a válság megoldására, és mélyen elítélik Izraelt a palesztin civil áldozatok miatt.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.