hétfő, május 27, 2024
Home Politics Az egység fenntartása kiemelt fontosságú, ahelyett, hogy belső vitákon időznénk.

Az egység fenntartása kiemelt fontosságú, ahelyett, hogy belső vitákon időznénk.

by napklub
0 comment

Volodimir Zelenszkij az ország összetartására és megerősítésére szólította fel a lakosságot, miután vitába keveredett a hadsereg főparancsnokával a harctéri helyzet értékelése miatt.

Hétfő esti beszédében az ukrán elnök azt kérte az emberektől, hogy dolgozzanak az ország megerősítésén, és ne engedjék, hogy belső konfliktusok veszélyeztessék a háborús erőfeszítéseket. Szerinte most nem itt az ideje a választásoknak, és mindenkinek az ország védelmére kell összpontosítania.

Zelenszkij ezt követően nyilvánult meg a vitáról, amely a hadsereg főparancsnokával alakult ki a harctéri állapotokról. Az elnök és külpolitikai tanácsadója elutasította azokat a megjegyzéseket, amelyek szerint a harctér a patthelyzethez hasonlítható.

Ezenkívül Zelenszkij leváltotta a különleges erők vezetőjét is, aki arról panaszkodott, hogy nem tájékoztatták a leváltásáról.

Mindeközben az országban nő a nyomás a frontokon és azon túl is, és a kormány sem támogatja a tárgyalások megkezdését az agresszorral.

A választás időpontja

Az ukrán társadalom többsége nincs megelégedve sem a kormánnyal, sem a parlamenttel – állítják ukrán szociológusok. Zelenszkij támogatottsága továbbra is magas, bár csökkent az elmúlt év óta.

Az elnök hétfői beszédében hangsúlyozta, hogy most a győzelemre kell összpontosítani, és nem az utcai felújításra. Úgy véli, hogy most nem megfelelő idő a választások megtartására, főleg háborús időszakban. Azt is hozzátette, hogy a választások megtartása megoszthatná az országot és Oroszország javára válhatna.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.