szerda, június 19, 2024
Home Politics Az Európai Bizottság még folyamatban vizsgálódik a Kúria körül.

Az Európai Bizottság még folyamatban vizsgálódik a Kúria körül.

by napklub
0 comment

Az Európai Bizottság várja a magyar kormány válaszát két kérdésre, amelyeket a Kúria elektronikus ügyelosztási rendszeréről és a magyar bíróságok előzetes döntéshozatalához való jogáról tettek fel. A bizottság ezekre a válaszokra alapozva november 20-a után alakítja ki álláspontját a magyar igazságszolgáltatási rendszer reformjáról. Amennyiben a bizottság pozitívan értékeli a magyar megfelelést, akkor a blokkolt uniós finanszírozás egy része, mintegy 13 milliárd euró, felszabadulhat. A döntés várhatóan november második felében születik. Emellett hamarosan döntésre kerülhet a módosított magyar helyreállítási terv és az energetikai beruházási program jóváhagyása is, valamint folynak az egyeztetések a jogállami feltételességi eljárással kapcsolatban is.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.