szerda, december 6, 2023
Home » Írj a Napklub-nak: bloggerek!

Írj a Napklub-nak: bloggerek!

by napklub
0 comment

Újra fogalmazva:

Válassz az írás mellett, mert ezáltal fejleszted az agyad! Légy blogger, mert az menő! Nem számít, ha manapság kevésbé népszerűnek tűnik. Megéri. Önmagadért, és másokért is, kifejezve ezzel ellenállást az AI és a sablonosság ellen.

Írj – több mint 12 éve több százezer blogger írt Magyarországon, és tízmilliók az egész világon. Minden témáról. Ráadásul nemrég egy posztot olvastam, ami azt állítja, hogy az írás elvesztette népszerűségét az interneten. Mindenki csak videókat nézeget és szűrt képeket posztol az Instagramra. Sokan úgy gondolják, hogy már senki sem szeret olvasni semmit. Legfeljebb átolvasnak egy bejegyzést, majd lapoznak tovább. De amíg ez a vélemény uralkodik, ez a legkönnyebb dolog. Én inkább azt mondom: írj!

Írj, mert hiányzik az egyedi, valóban hiteles tartalom az internetről.

A mesterséges intelligencia belépett a nagy hírportálok világába is. Nem véletlen, hogy mindenhol ugyanazt olvasod…

Írj, mert az írás terápia az írónak, ajándék az olvasónak. Én már 2013 óta naponta teszem ezt, és az ars poeticám ugyanaz maradt: csak szavakat adok.

Még mindig vannak olyan blogger weboldalak, amikre ingyen lehet regisztrálni, de ugyanezt megteheted a Facebookon vagy az Instagramon is, ahol 30 másodperc alatt saját szerzői oldalt indíthatsz. Miért ne kezdenél bele?

Írj, ha van véleményed a világról, a közéletről, a hétköznapokról.

Mert biztosan találsz olyanokat, akik egyetértenek veled. Írd le, ha vanak hasznos tanácsaid otthon, gyereknevelésben, bevásárlásban, spórolásban, hiszen több mint hatmillió ember él ebben az országban, akik mind benne vannak a mindennapi háztartásban, gyereknevelésben, bevásárlásban vagy épp spórolnak.

Az internet tele van több százezer töltött paprika recepttel, de a tiéd lehet az „egyedik” recept, mert van egy trükköd, amit az édesanyádtól vagy a nagymamádtól tanultál. Lesz valaki, aki pont a te receptedet böngészi majd.

Írj és meséld el, hogy milyen volt egy tévéműsor, film, sorozat vagy dal. Sokan, beleértve engem is, először olvasnak róluk, mielőtt megnézik őket.

A Galyatetői kilátóról, a Siófoki kikötőről vagy a Bakonybéli kápolnáról már milliók írtak és posztoltak képeket az interneten, de nyugodtan fotózz és írd le, te hogyan élted meg a kirándulásodat. Mert sosem lesz két ugyanolyan kép, a víz sodrása, a felhők és a falevelek mindig mások. És az, hogy neked milyen élményeid voltak egy utazás vagy kirándulás során, az is egyedi. Hiszen hinni kell abban, hogy másokat is érdekel, ami más.

Írj, mert az agyadat is edzed vele! Légy blogger, mert az menő! Még ma is menő, akkor is, ha valaki szerint nem az. Megéri. Önmagadért és másokért is, miközben az AI-t és a sablonosságot semmibe veszed.

Írj, légy blogger, mert az menő! – OpenClipart-Vectors képe a Pixabay-en.

Kiemelt kép: AB_s képe a Pixabay-en.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.