hétfő, május 27, 2024
Home Sport „A meseben nem szerepel ilyen” – a Fradi kapusa meghatódva élt át első derbijét

„A meseben nem szerepel ilyen” – a Fradi kapusa meghatódva élt át első derbijét

by napklub
0 comment

Az őszi Fradi-Újpest derbin Varga Ádám, a 24 éves kapus remek teljesítményt nyújtott.

A Fradi saját nevelésű játékosa, Varga Ádám váltotta a sérült Dibusz Dénest az NB I 11. fordulójának rangadóján. Varga számos fontos védéssel állta az Újpest támadásait és segítette a Fradit a 3-0-s győzelemben. A mérkőzés után a kapus az újságíróknak elmondta, hogy ez az álma vált valóra.

Varga Ádám hosszú évek óta a Fradiban játszik, és a könnyek sem maradtak el a meccs végén.

„Már a bemelegítésnél éreztem, hogy ez egy emlékezetes meccs lesz. Köszönjük a szurkolóknak, hogy újra derbihangulatot teremtettek” – kezdte Varga. A kapus hálás volt a védelemnek is, ami remekül teljesített.

„Számomra ez egy álom, hogy saját nevelésű fradista vagyok és részt vehettem egy teltházas derbin, amit ráadásul győzelemmel zártunk, ráadásul kapott gól nélkül. Igazán varázslatossá vált ez az álom” – mondta a kapus, aki beismerte, hogy néhány könny kicsordult a meccs végén.

Amikor megemlítették, hogy Sztankovics őt választotta a meccs legjobbjának, Varga az egész csapat teljesítményét dicsérte. „Természetesen örülök ezeknek a szavaknak, de az egész csapat remekül helytállt, ami nekem is könnyebbé tette a dolgom” – mondta.

Varga pozitívan reagált posztriválisa, Dibusz Dénes gratulációjára is. „Azt mondta, hogy így lehet bemutatkozni” – emlékezett vissza Varga a szavakra. „Az a legjobb neki, ha van mögötte olyan konkurencia, ami javítja a teljesítményét. De nem kell túlzásba vinni, Dénes továbbra is Magyarország egyik legjobb kapusa és a csapatunk kapitánya. Minden lehetőséget megragadok, és a Fradi is jól jár vele” – folytatta.

Az NB1.hu azt kérdezte Vargától, hogy milyen gondolatok voltak az első védéséig az élete első derbijén. „Arra koncentráltam, hogy egyszerűsítsek. Mindig a következő helyzetre fókuszáltam, hogy ne szaladjon előre az idő, mert akkor jönnek a hibák. Szerencsére sikerült megvédenem a szabadrúgást, és ettől kezdve éreztem, hogy benne vagyok a meccsben” – zárta Varga értékelését.

A kapus elmondta, hogy valószínűleg a szerdai kupamérkőzésen is ő fog a Fradi kapujában állni.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.