hétfő, május 27, 2024
Home Politics A gázai halálos áldozatok számainak megbízhatóságát humanitárius szervezetek elismerik.

A gázai halálos áldozatok számainak megbízhatóságát humanitárius szervezetek elismerik.

by napklub
0 comment

Az amerikai elnök kétségeket fejezett ki az övezet vezetése által közzétett adatokkal kapcsolatban, azonban a nemzetközi humanitárius szervezetek többsége megbízhatónak tartja ezeket az adatokat. A Hamász által végrehajtott izraeli támadásokban több ember életét vesztette, ami vitathatatlan tény. Joe Biden ugyanakkor kijelentette, hogy nem bízik a palesztinok által közzétett adatokban, de nem részletezte az okát. A Gázában működő nemzetközi szervezetek és a média sem tudják adataikat megerősíteni, de a jelentések nagyzámú halottról szólnak. Az ENSZ és más ügynökségek elismerik, hogy lehetnek eltérések a halottak számában, de alapvetően megbízhatónak tartják az adatokat. A tudósítók szerint nagyjából stimmelnek a számok, bár a WHO vészhelyzeti programjának igazgatója elismeri, hogy nem tökéletesen pontosak. A Human Rights Watch is a gázai halálozási számokat megbízhatónak tartja, hangsúlyozva a bombázások súlyos intenzitását és a terület nagy népsűrűségét. Becslések szerint mintegy ezer azonosítatlan holttest lehet a gázai romok alatt, ami a halottak számnak kiszámítását nehezíti. Az egészségügyi minisztérium a palesztin hatóságokhoz tartozik, de a Hamász irányítja az övezetet és ellenőrzi az onnan érkező információkat. Izrael aggályokat fogalmazott meg a gázai egészségügyi minisztérium által közzétett adatokkal kapcsolatban, véleményük szerint ezeket felduzzasztják, és hazugságokat közölnek. A halottak megszámlálása nehézségeket jelent, mivel számos holttest súlyosan megsérült.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.