hétfő, május 27, 2024
Home Politics A brüsszeli csúcson Fico bejelentette, hogy nem tud és nem is fog további segélyt nyújtani Ukrajnának.

A brüsszeli csúcson Fico bejelentette, hogy nem tud és nem is fog további segélyt nyújtani Ukrajnának.

by napklub
0 comment

Robert Fico, Szlovákia újonnan kinevezett miniszterelnöke a legutóbbi európai uniós csúcstalálkozón nem támogatta sem az újabb katonai segélyeket Ukrajnának, sem pedig a további szankciókat Oroszország ellen. Fico korábbi választási kampányában határozottan ígérte, hogy leállítja a szlovák katonai segélyeket és folytatni fogja független külpolitikáját a határok védelmében az illegális bevándorlók ellen. Az EU csúcstalálkozóján a vezetők Brüsszelben vitatták az Izrael és a Hamász közötti konfliktust, és továbbra is támogatták Ukrajnát az orosz invázió elleni harcában. Az EU és tagállamai több milliárd euró segítséget nyújtottak Ukrajnának, de bizonyos tisztviselők és diplomaták attól tartanak, hogy az új közel-keleti válság miatt Ukrajnának most nehézségekkel kell szembenéznie a politikai figyelem és a források megtartása érdekében. A kétnapos csúcstalálkozón nem sikerült befejezni az egyeztetéseket a hosszú távú pénzügyi és katonai segítségnyújtási tervekről Ukrajnának, mivel ezek a kérdések a szélesebb körű költségvetési viták részét képezik. Fico nem támogatja az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget, mivel úgy véli, nincs katonai megoldás a konfliktusra. A szankciókkal kapcsolatban Fico azt mondja, hogy nem szavaz új intézkedések mellett, amíg fel nem méri azok hatását Szlovákiára. Fico támogatja a humanitárius és újjáépítési erőfeszítéseket, valamint a béketárgyalásokat hasonlóan Orbán Viktor magyar miniszterelnökéhez.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.