péntek, december 1, 2023
Home » A sütőtökkrémleves receptje a következő: Hozzávalók: – 1 közepes méretű sütőtök – 2 evőkanál olívaolaj – 1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva – 2 gerezd fokhagyma, zúzva – 1 teáskanál friss rozmaring, aprítva – 1 teáskanál friss kakukkfű, aprítva – só ízlés szerint – frissen őrölt fekete bors ízlés szerint – 4 csésze zöldségalaplé – 1/2 csésze tejszín (opcionális) – pirított tökmag a díszítéshez Elkészítés: 1. Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a magokat és a héjától megszabadítjuk. A sütőtököt szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. 2. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A sütőben kb. 30-40 percig sütjük, amíg a tök teljesen puha és kissé megpirul. 3. Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat közepes lángon. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és az zúzott fokhagymát, majd kevergetve 3-4 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. 4. Hozzáadjuk a friss rozmaringot és a kakukkfüvet, majd kevergetve további 1-2 percig főzzük, hogy kioldódjanak az aromák. 5. A megpuhult sütőtököt kiveszszük a sütőből, és hozzáadjuk a serpenyőbe. Alaposan összekeverjük a hagymás-fokhagymás keverékkel. 6. Felöntjük zöldségalaplével, majd felforraljuk és 10-15 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. 7. A levet leturmixoljuk egy botmixerrel vagy álló mixerrel, amíg teljesen sima és krémes lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 8. Opcióként hozzáadhatjuk a tejszínt, amely krémesebbé és gazdagabbá teszi a levest. Alacsony lángon még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. 9. A tányérokba tálaljuk a sütőtökkrémlevest, és frissen pirított tökmaggal díszítjük. Jó étvágyat!

A sütőtökkrémleves receptje a következő: Hozzávalók: – 1 közepes méretű sütőtök – 2 evőkanál olívaolaj – 1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva – 2 gerezd fokhagyma, zúzva – 1 teáskanál friss rozmaring, aprítva – 1 teáskanál friss kakukkfű, aprítva – só ízlés szerint – frissen őrölt fekete bors ízlés szerint – 4 csésze zöldségalaplé – 1/2 csésze tejszín (opcionális) – pirított tökmag a díszítéshez Elkészítés: 1. Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a magokat és a héjától megszabadítjuk. A sütőtököt szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. 2. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A sütőben kb. 30-40 percig sütjük, amíg a tök teljesen puha és kissé megpirul. 3. Közben egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat közepes lángon. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és az zúzott fokhagymát, majd kevergetve 3-4 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. 4. Hozzáadjuk a friss rozmaringot és a kakukkfüvet, majd kevergetve további 1-2 percig főzzük, hogy kioldódjanak az aromák. 5. A megpuhult sütőtököt kiveszszük a sütőből, és hozzáadjuk a serpenyőbe. Alaposan összekeverjük a hagymás-fokhagymás keverékkel. 6. Felöntjük zöldségalaplével, majd felforraljuk és 10-15 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. 7. A levet leturmixoljuk egy botmixerrel vagy álló mixerrel, amíg teljesen sima és krémes lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 8. Opcióként hozzáadhatjuk a tejszínt, amely krémesebbé és gazdagabbá teszi a levest. Alacsony lángon még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. 9. A tányérokba tálaljuk a sütőtökkrémlevest, és frissen pirított tökmaggal díszítjük. Jó étvágyat!

by napklub
0 comment

A sütőtökkrémleves receptjét nem tudom újra fogalmazni, mivel a hivatkozott oldal, az Napklub, egy hibaüzenetet jelenít meg, miszerint a tartalom védett. Az üzenetben azonban közlik, hogy bármi megbeszélhető, ha szépen megkérem.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.