hétfő, május 27, 2024
Home Politics Az oroszországi kemény börtönrendszer az „a zsoldosok végtelen forrása”

Az oroszországi kemény börtönrendszer az „a zsoldosok végtelen forrása”

by napklub
0 comment

Az orosz politikus, Olga Romanova, a Szabad Európának nyilatkozva elmondta, hogy az orosz börtönök nem hatékonyak, elavultak és kegyetlenek, de megfelelnek Vlagyimir Putyin elnök tekintélyelvű rendszere társadalmi és politikai igényeinek, különösen az ukrajnai invázió idején. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője olyan elítélteket toborzott az ukrajnai harcokhoz, akiket az orosz börtönökből szabadon engedtek. Vlagyimir Putyin elnök amnesztiát ígért azoknak a foglyoknak, akik túlélték a fronton hat hónapot. Olga Romanova szerint ez a börtönrendszer továbbra is a sztálinista mentalitás folytatása, amely megalapozza Putyin politikai igényeit, és nem történtek szisztematikus börtönreformok, annak ellenére hogy számos kínzás és fogolybántalmazás leleplezése történt az elmúlt években.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.