szerda, június 19, 2024
Home Politics Az Oroszországban található Sztálin áldozatainak emléktáblái kezdenek eltűnni.

Az Oroszországban található Sztálin áldozatainak emléktáblái kezdenek eltűnni.

by napklub
0 comment

A Moszkva központjában, a Bolsoj Gnyezdnyikovszkij utca 10. szám alatti társasház falán elhelyezett emléktáblát többször megrongálták az Utolsó Lakcím projekt aktivistái által. Az aktivisták szerint az incidensek fokozódása az orosz hatóságok Sztálin kultuszának széleskörű rehabilitációjával és az emberi jogi szervezetek ellehetetlenítésével hozható összefüggésbe. Oroszországban számos Sztálin-emlékművet állítottak, és az elmúlt hónapokban dokumentált esetekben több ilyen emlékművet is megrongáltak vagy eltávolítottak. Az Utolsó Lakcím aktivistái törekednek arra, hogy az eltávolított emléktáblákat helyreállítsák, mert fontosnak tartják az ártatlan emberek emlékének megőrzését.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.