hétfő, május 27, 2024
Home Politics Alekszej Navalnij egyik ügyvédjét letartóztatták, és két másik ügyvédjénél házkutatást tartottak.

Alekszej Navalnij egyik ügyvédjét letartóztatták, és két másik ügyvédjénél házkutatást tartottak.

by napklub
0 comment

Oroszország hatóságai eljárást indítottak a bebörtönzött orosz ellenzéki vezető jogi képviselői ellen, akiket a „szélsőséges közösségben” való részvétel miatt vádolnak. Marija Pevcsik, a Korrupcióellenes Alapítvány volt vezetője bejelentette, hogy házkutatást tartottak Alekszej Navalnij alapította szervezet három ügyvédjénél. Egyiküket letartóztatták, a másik kettőnek még nem sikerült kapcsolatba lépnie velük. Navalnij teljesen jogi védelem nélkül maradt. A bebörtönzött aktivistának újabb tizenkilenc év börtönbüntetést szabtak ki, és keményebb elszigetelést terveznek számára. Az orosz Nyomozó Bizottság nem kommentálta az esetet. Ha Oroszországban valakit bűnösnek találnak a szélsőséges szervezet tevékenységében való részvétel miatt, akár tizenkét év börtönbüntetést is kaphat. Navalnij az életét immár a legszigorúbb minősítésű büntetés-végrehajtási telepen fogja tölteni, ahol életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtott vagy különösen veszélyes visszaesőnek számító bűnözőket tartanak fogva. Navalnij úgy reagált, hogy az életét az ő élete vagy a rendszer élettartama alapján méri a börtönben. Navalnijt 2021 elején tartóztatták le, miután hazaérkezett Németországból, ahol azt állította, hogy az orosz elnök utasítására megmérgezték. Számos nemzetközi jogvédő szervezet politikai fogolynak tartja Az EU és az Egyesült Államok is kérte Oroszországot, hogy azonnal engedje szabadon.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.