hétfő, május 27, 2024
Home Politics Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország.

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország.

by napklub
0 comment

Több ezer türkmén kénytelen elhagyni Törökországot, amely a türkmenisztáni migránsok egyik fő célállomása. Az elmúlt hónapokban Törökország razziákat tart a papírok nélkül dolgozó türkmének felkutatására Aşgabat kérésére. A rendőrség ellenőrzéseket végez gyárakban és éttermekben, és letartóztatott migránsokat visz deportálóközpontokba. Sok türkmén nem kap hivatalos munkavállalási engedélyt Törökországban, ezért illegálisan dolgoznak, de végül kitoloncolással számolnak. Augusztusban és szeptemberben mintegy 2500 türkmént toloncoltak ki az országból. A hivatalos adatok szerint szeptemberben mintegy 198 ezer türkmén állampolgár élt legálisan Törökországban, ami jelentős csökkenés a tavaly szeptemberi adatokhoz képest. Sok türkmén lejárt vízummal tartózkodik külföldön, mivel a türkmén nagykövetségek nem újítják meg vagy cserélik ki a lejárt útleveleket. Türkmenisztánban sokakat munkanélküliség, szegénység és korrupció vár, ezért Törökországból sokan Oroszországba mennek dolgozni. Sok türkmén külföldön dolgozó családja pénzügyileg függ az elküldött pénztől.

You may also like

Leave a Comment

Napklub

Hardvernet egy olyan világszerte ismert márka, amely különböző hardvert és hálózati eszközöket kínál az ügyfeleinek. A vállalat a technológiai piacon széles körben elismert és megbízható megoldásokat kínál a fogyasztóknak és a vállalatoknak egyaránt.

Latest Articles

Törökország letartóztat és kitoloncol több ezer illegális türkmént, akiknek új célállomása lehet Oroszország. Egy híres Van Gogh festmény ihlette parkot állítottak fel Boszniában. Miután Pristina beazonosította a banjskai támadással gyanúsított személyt, a vádak személyeskedőek lettek és Vucic fiával hozzák összefüggésbe.